loading

روغن صنعتی چیست؟ قیمت خرید انواع روغن صنعتی بهمراه کاربرد و مشخصات فنی

انواع روغن صنعتی

رشد روغن صنعتی در انقلاب صنعتی با بهره گیری از ماشین آلات مبتنی بر فلز، سرعت زیادتری پیدا کردند. با اتکا بر روغن های صنعتی احتیاج این گونه ماشین ها جهت دستیابی به پیروزی با توسعه تقطیر خلاء نفت، ارتقا قابل توجهی داشته است . با وجود این تکنولوژی امکان تصفیه مواد غیر فرآورده، که در خیلی از روان کننده های معمول وجود دارد مهیا شده است . در اینجا ما برای شما شرح انواع روغن های صنعتی و کاربرد آن ها را آورده ایم با ما همراه باشید.

روغن صنعتی چیست؟

روانکار ها و یا به اصطلاح امروزی «روغن صنعتی»، ماده ای هستند که اصولا به طور ارگانیک جهت کم شدن اصطکاک میان سطوح در تماس متقابل به کار برده می شود که در آخر گرمای به وجود آمده زمان حرکت سطوح را کم می کند. همین طور امکان دارد توان انتقال نیرو، حمل ذرات خارجی یا گرم کردن یا خنک کردن سطوح را داشته باشد. ویژگی کاهش اصطکاک، به روانکاری مشهور است.

 

همچنین بخوانید: انواع روغن هیدرولیک

انواع روغن صنعتی

انواع روغن های صنعتی کدامند؟

انواع روغن صنعتی عبارتند از :

  • روغن هیدرولیک، روغن های با شاخص گرانروی بالا و یا روغن هیدرولیک بدون روی
  • روغن های گردشی برای به کارگیری در ماشین های صنعتی شامل سیستم های گردشی و هیدرولیکی
  • انواع روغن های دنده معدنی و سنتتیک با پایه PAO (Poly-Alpha-Olefin) و PAG ‪(Polyalkylene Glycol)‬
  • روغن های پمپ وکیوم و پمپ های دیفیوژن با پایه سیلیکون برای مصرف در صنایع اتمی و اتاق های خلا
  • روغن های ترانسفورماتور و عایق الکتریکی
  • روغن های انتقال حرارت معدنی و سنتتیک جهت استفاده در سیستم های انتقال حرارت بسته و غیر مستقیم تا دمای 360 درجه سانتیگراد
  • روغن های امولسیون شونده، روغن های آب صابون و روغن های کشش
  • روغن های عملیات حرارتی برای انواع عملیات کوئینچینگ قطعات فولادی و آلیاژهای گوناگون
  • روغن های کمپرسورهای هوا از نوع مارپیچی و تیغه ای و همین طور کمپرسورهای روتاری اسکروو کمپرسورهای گاز
  • روغن های کمپرسورهای سرمایشی ویژه سرد خانه ها و سیستم های تهویه
  • روغن های توربین برای مصرف در انواع توربین های بخاری، آبی و گازی صنعتی در نیروگاه های برق، پتروشیمی ها و پالایشگاه ها
  • روغن های مخصوص ماشین ابزار، روغن های برش، مته کاری، تراشکاری و فرزکار فلزات آهنی
  • روغن با گرید خوراکی ویژه صنایع غذایی و داروسازی برای مصرف در دستگاه هایی که در نزدیکی مواد خوراکی فعالیت دارند.
  • روغن های زنجیر
  • روغن صنعتی خوراکی یک مایع چرب است که به طور فیزیکی از چندین سبزیجات و همچنین برخی بافت‌های حیوانی استخراج می‌شود، که بیشترین ارزش را دارد. این نوع از روغن ها از دانه های گیاهی و در کارخانه های تولید روغن خوراکی، فرآوری می شوند. روغن صنعتی خوراکی یکی از انواع روغن های پر مصرف در کشورهای دنیا به خصوص کشور ایران است.

انواع مختلف روغن های صنعتی

روغن صنعتی یکی از مایعاتی است که در حال حاضر در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. این روغن ها دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آنها دارای کاربردهای خاص خود می باشند. معمولا زمانی از این روغن ها استفاده می شود که نیاز به روان کننده هایی برای دستگاه های صنعتی باشد. امروزه انواع روغن های صنعتی را می توان به مواردی از قبیل روغن دنده صنعتی، روغن توربین، روغن گردشی و هیدرولیک، روغن دیزل ژنراتور، روغن های صنعتی محافظ، روغن های مخصوص ماشین آلات سنگین، روغن های صنعتی کمپرسور، روغن های مخصوص انتقال حرارت، روانکاوهای عملیات ماشین کاری و برشکاری و … تقسیم بندی کرد که هر یک از این روغن ها مزایایی را در صنایع مختلف دارند.

همان گونه که پیشتر ذکر کردیم روان کننده ها جهت کاهش اصطکاک موجود بین سطوح در بخش متحرک به کار برده می شوند. یکی از عظیم ترین تصورات اشتباهی که رایج است این است که تمامی روان کننده ها یکی هستند چرا که آن ها کارکرد شبیه به هم دارند، اما تمامی روان کننده ها و یا به اصطلاح دیگر روغن های صنعتی یکی نیستند.

زمانی که با خود می اندیشید که روغن های صنعتی مناسب برای شما کدام یک امکان دارد است از پیش بدانید که ویسکوزیته مربوط، با اهمیت ترین خصوصیت جهت دستیابی به روغن های مورد استفاده است. اما روغن های زیادی وجود دارند که دارای درجه و ویسکوزیته شبیه هستند. برای مثال SAE 50 ضخیم تر است، در اصل آنها همان ویسکوزیته هستند اما کاملا برای درجه ی مصرفی شما فرق دارند. حتی در صورتی که یک روانکار با قیمت یک روغن صنعتی یکسان باشد، برای مقاصد مشابه تولید می شوند ( از لحاظ کارکرد و ویسکوزیته) ، ساختار آنهاست که سبب می شود آنها برای کارکردهای خاص متفاوت و اثر گذار باشند.

ساختار افزودنی هر گونه روان کننده و یا روغن صنعتی تفاوت زیادی میان انواع صنعتی و خوردو به وجود می آورد. روغن های صنعتی در برابر فشار های صنعت قرار دارند: محیط های پرفشار با تماس منظم با آلاینده های مثل خاک و آب هستند. در اصل، فشار بالا به روان کننده ویژه ای نیاز دارد که در زمان کار، سطح مناسبی از ضخامت میان سطوح دنده ها به وجود اورد و تعاملی میان دنده ها ایجاد کند . روغن های صنعتی باید ضمن تحمل روغنکاری برای ماشین های دارای حالت روان، قادر به تحمل این شرایط باشند.

همچنین بخوانید: تولیدکنندگان روغن های صنعتی و مواد شیمیایی

انواع روغن صنعتی

روغن های گیربکس مصنوعی

روغن های گیربکس مصنوعی بی مواد افزودنی در فشار شدید، در شرایط مواد افزودنی فشار قوی پیشنهاد نمی شوند، از به وجود آمدن سایش محافظت می کنند.

روغن های پلی گلیکول

روغن های صنعتی پلی گلیکول مایعات غیر نفتی می باشند و به طور بالقوه این امکان را دارند در تعدادی از استفاده های صنعتی محافظت یکسان و یا بهتری را عرضه کنند. این میتواند از چرخ دنده های بسته شده تا یاتاقان ها و کمپرسورها فرق داشته باشد. روغن های صنعتی پلی گلیکول هیچ خطری برای برنز، مس یا اجزای برنجی وسایل به وجود نمی آورد ، اما آن ها برای استفاده با چرخ دنده های تولید شده از آلیاژ برنز آلومینیومی توصیه نمی شوند.

روغن های صنعتی دنده مرکب

روغن های صنعتی دنده مرکب اصولا با چرخ دنده های کرم صنعتی به کار برده می شوند ( ترکیبی که پیچ با دنده مشبک می شود ) که به روان کننده ویسکوزیته بالاتری احتیاج دارند. روغن های دنده ای ترکیبی با 4-6 درصد اسید چرب بلند یا مصنوعی جهت تقویت روانکاری طراحی شده اند.

 

 

انواع روغن صنعتی

کاربرد انواع روغن صنعتی برای ماشین آلات مختلف

مهمترین کاربرد روغن صنعتی استفاده از این روغن ها برای ماشین آلات و دستگاه های مختلف می باشد. همانطور که می دانید بسیاری از این ماشین آلات که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند دارای جعبه دنده هستند که برای جلوگیری از آسیب رسیدن به این جعبه دنده ها در زمان کار کردن با ماشین آلات از روغن های صنعتی استفاده می کنند. روغن های توربین نیز امروزه از محبوبیت زیادی در صنایع مختلف برخوردار هستند چرا که می توانند نقش روان کننده را به خوبی ایفا کنند و کارکرد توربین ها را به میزان زیادی بهبود می دهند. نکته مهمی که باعث استفاده از روغن صنعتی در ماشین آلات می شود این است که این روغن ها باعث جداسازی روغن از آب و بخار نیز می شوند.

روغن های صنعتی به غیر از اینکه برای ماشین آلات صنعتی بزرگ و چرخ دنده ها به کار برده می شود، برای خیلی از مقاصد دیگر هم به کار برده می شود. موارد دیگری مثل روغن های چربی برای پیشگیری از چسبیدن مواد اولیه ی تولیدات صنعتی بسیار به کار برده می شوند.

همین طور از استفاده دیگر آن را می توان به استفاده های زیستی انسان، در ارتباط با ساخت که بیشتر جهت کم شدن اصطکاک و کمک به کارکرد بهتر و کارآمد یک مکانیزم است اشاره کرد. شما با خرید روغن صنعتی این امکان را دارید که با پرداخت وجه برای یک کالا به چند هدف دست یابید .بخاطر کم بودن قیمت روغن هیدرولیک و روغن های صنعتی نسبت به دیگر موارد همچنین کاربرد و کیفیت و کارایی بالایی که دارند این روغن ها مورد استقبال همگان هستند.

کاربرد روغن صنعتی و هیدرولیک در انتقال قدرت

یکی از کاربرد روغن صنعتی و روغن های هیدرولیک که امروزه از مهمترین کاربردهای آن به شمار می آید برای انتقال قدرت می باشد. یکی از مهمترین ویژگی های روغن های هیدرولیک که برای انتقال قدرت مورد استفاده قرار می گیرند این است که درصد خلوص بسیار بالایی دارند. همانطور که می دانید امروزه دستگاه های هیدرولیکی در بسیاری از صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و کاربردهای زیادی نیز دارند. بنابراین روغن های هیدرولیک را می توان از پرکاربردترین و بهترین روغن های صنعتی دانست که امروزه افراد زیادی علاقه مند به خرید روغن هیدرولیک و استفاده کردن از آنها می باشند.

کاربرد روغن صنعتی در انتقال حرارت

از دیگر کاربردهای روغن های صنعتی استفاده از آنها برای انتقال حرارت می باشد. اصلی ترین وظیفه این روغن ها در صنایع مختلف این است که حرارت محیط را دریافت کرده و از گرم شدن محیطی که در آن قرار دارند جلوگیری کنند. یکی از مهمترین ویژگی ها و مشخصه های این این روغن های صنعتی این است که دارای ضریب انتقال حرارت بالایی دارند و به همین علت نیز در صنعت بسیار پرکاربرد هستند. البته نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که این روغن ها دارای ضرایب انتقال حرارت مختلفی هستند و بر همین اساس نیز در صنایع مختلف کاربردهای متفاوتی دارند.

کاربرد روغن های صنعتی در برش و تراشکاری

آخرین کاربرد روغن صنعتی که ما در این مطلب درباره آن صحبت خواهیم کرد و اطلاعاتی را به شما ارائه می دهیم کاربردهای این روغن ها در صنعت برش و تراشکاری می باشد. اصلی ترین وظیفه ای که این روغن ها در صنعت برش و تراشکاری دارند این است که براده ها را از قطعه ای که در حال کار بر روی آن هستید دور می کند و علاوه بر این می تواند به میزان زیادی در خنک کردن ابزارهایی که برای تراشکاری و برش مورد استفاده قرار می گیرند نیز کاربرد داشته باشد. معمولا روغن های مخصوص تراشکاری و برش در ماشین کاری سوپر آلیاژها نیز بسیار مفید و کاربردی هستند و در این صنعت نیز استفاده های مختلفی دارند. شما همچنین می توانید از این روغن ها برای فرزکاری و چرخ دنده تراشی نیز استفاده کنید.

سوالات متداول در خصوص روغن صنعتی:

1- روغن صنعتی چیست؟

روغن صنعتی ماده ای هستند که اصولا به طور ارگانیک جهت کم شدن اصطکاک میان سطوح در تماس متقابل به کار برده می شود.

2-انواع روغن هیدرولیک صنعتی کدام است؟

روغن هیدرولیک صنعتی دارای کاربردهای متفاوتی می باشد که به همین منظور می تواند انواع متفاوتی نیز داشته باشد. روغن گیربکس مصنوعی، روغن پلی گلیکول و روغن های مرکب را می توان از انواع روغن صنعتی نام برد.

3-مشخصات فنی روغن های صنعتی چیست؟

شما می توانید برای کسب اطلاعات فنی در خصوص هر یک از انواع روغن هیدرولیک صنعتی مدنظر خود با کارشناسان ما در پترو اکسیر از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.

شما می توانید برای اطلاع از قیمت انواع روغن صنعتی و روغن هیدرولیک با کارشناسان ما از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید تا مناسب ترین و مرغوبترین انواع روغن صنعتی در اصفهان را دریافت نمایید.

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.